Curs de Pictură și Desen în cadrul Asociației Pacienților cu Afecțiuni Autoimune (2012 – 2014)

Timp de 2 ani am predat un atelier de pictură și desen în cadrul Asociației Pacienților cu Afecțiuni Autoimune. Cursul a fost dedicat pacienților din cadrul asociației și s-a desfășurat săptămânal.

Pe toată perioada cursului am predat o serie vastă de tehnici ale artelor plastice, printre care: desenul în cărbune, creioane simple și creioane colorate, pictură în tempera, acrilic și acuarelă pe diferite suporturi precum textil, hârtie, sticlă și lemn. Am realizat un parcurs complex, pornind de la desenul anatomic artistic (desen de mâini și detalii ale feței, autoportrete) pâna la pictură tradițională a icoanelor pe sticlă, pentru ca la final să exersăm pictură netradițională  –  când am realizat o lucrare comună pe textil în acrilic, sau am pictat tricouri și obiecte din lemn sau ceramică. În fiecare săptămână propuneam teme și tehnici noi, iar rezultatele foarte bune și răspunsul pozitiv al cursanților nu au întârziat să apară.

Scopul inițial al cursului a fost de a îi învăța pe cursanți bazele picturii și desenului, dar în final atelierul a avut efect mult mai profund, terapeutic și a contribuit la starea de bine a fiecărui participant. În afară de acest lucru, ca lector am avut șansa să învăș foarte multe lucruri de la oamenii speciali care au pășit pragul atelierului meu.

×

Bună! Scrie-mi un mesaj și îți răspund imediat!

× Suntem aici pentru tine :)