Săptămânile din preajma începutului de martie sunt printre cele mai aglomerate din an, pentru că ilustraţiile Lilianei Arnaut sunt potrivite pentru realizarea de mărţişoare sub diverse forme.

Liliana Arnaut, o tânără absol­vent­ă de Arte, şi-a transformat su­frageria în atelier şi creează ilus­traţii cu care personalizează semne de carte, căni, sacoşe, per­ne şi, în această perioadă, mărţişoare. Cu aceas­tă activitate, a obţinut în 2019 venituri de 50.000 de euro, din care profitul reprezintă 70%.

„Am urmat studii în domeniul artei vre­me de 14 ani. Eu sunt originară din Republi­ca Moldova şi am venit în Bucureşti pen­tru că m-am gândit că aici sunt mai multe opor­tunităţi. Am terminat în 2014 facultatea şi tot atunci am început să fac ilustraţii pe cont propriu. Mi-am propus ca, timp de un an, să fac ceea ce-mi place, iar dacă reuşeam să mă întreţin, să continui. Dacă nu, aş fi căutat să mă angajez“, a povestit Liliana Arnaut la emisiunea ZF Afaceri de la zero.

Primul an a fost unul de test, a participat la primele târguri de produse handmade (con­fecţionate manual) şi a început să-şi ex­pună produsele – atât tablouri, cât şi stickere, cărţi poştale şi magneţi. Cele mai multe vânzări le făcea însă nu din tablouri, ci din ce­lelalte obiec­te personalizate, aşa că a ales să se concentreze pe această direcţie. Pentru busi­ness, a ales să-şi folosească propriul nu­me, astfel încât, ca artist, să devină cunoscută în piaţă.

„Am vrut să aduc arta mai aproape de omul obişnuit, să o cobor de pe pereţii muzeelor şi să o fac mai accesibilă, aşa că am început pas cu pas. După facul­tate, eu ştiam să ţin pensula în mână, nu cum să ges­tionez o afacere. Din 2015, uşor-uşor, pa­siu­nea a devenit business, iar din 2017 am început să am creşteri tot mai mari ale vân­zărilor“, mai spune Liliana Arnaut.

Citește tot interviul aici >>