Curs: Pictura si Desen

Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Autoimune

2012 – 2014

Am tinut un atelier saptamanal de pictura si desen in cadrul Asociatiei Pacientilor cu Afectiuni Autoimune. Cursul a fost dedicat pacientilor din cadrul asociatiei.

In perioada atelierelui am invatat o serie vasta de tehnici ale artelor plastice, printre care: desenul in carbune, creioane simple si creioane colorate, pictura in tempera, acrilic si acuarela pe diferite suporturi precum textil, hartie, sticla si lemn. Am realizat un parcurs complex, pornind de la desenul anatomic artistic (desen de maini si detalii ale fetei, autoportrete) pana la pictura traditionala a icoanelor pe sticla, pentru ca la final sa exersam pictura netraditionala  –  cand am realizat o lucrare comuna pe textil in acrilic, sau am pictat tricouri si obiecte din lemn sau ceramica. In fiecare saptamana propuneam teme si tehnici noi, iar rezultatele foarte bune si raspunsul pozitiv a cursantilor nu au intarziat sa apara.

Scopul initial al cursului a fost de a ii invata pe cursanti bazele picturii si desenului, dar in final atelierul a avut efect mult mai profund, terapeutic si a contribuit la starea de bine a fiecarui participant.